Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

Lukier królewski idealny do dekorowania pierniczków, ciasteczek i innych smacznych wypieków. Jeśli obawiacie się surowych białek możecie sparzyć jajko. Lukier jest wypróbowany, przede wszystkim nie kruszy się.


Składniki:

  • 45 g białka
  • 222 g cukru pudru

Wykonanie:

Białka dokładnie oddzielamy od żółtek. W misce za pomocą miksera ucieramy na niskich obrotach przez ok 10-20 minut białka. dscf0529Stopniowo dodajemy cukier puder. Zbyt szybkie ubijanie może doprowadzić do napowietrzenia cukru, które może spowodować pękanie lukru. W gotowym lukrze nie powinno być grudek.dscf0532 dscf0535

Jeśli uważacie, że lukier jest zbyt rzadki należy dodać więcej cukru pudru, jeśli zbyt gęsty – więcej białka.

Smacznego 🙂

 

 

Categories: Różności

Leave a Reply


Recent Recipes

Recent posts

Życzenia noworoczne

Posted on Gru - 29 - 2016

0 Comment

Pierniczki świąteczne

Posted on Gru - 6 - 2016

0 Comment

Lukier królewski

Posted on Gru - 6 - 2016

0 Comment

Dip domowy – paprykowy

Posted on Lis - 20 - 2016

0 Comment

Sponsors